bilder från tävlingen!

(snabshot på windows movie maker så dom är ur dåliga!!)

H****VETE!!

SHIIIET vilken fiin ponny man kan ha ibland då !?!!?!?!? :D
skrittade en bit i skogen. tog kanske 20 min..?
sen red jag till åkern som ligger på andra sidan gården och där ville hon verkligen inte va! hon var extremt jobbig och de blev nån PYTTELIITEN fight och sen gjorde hon för det mesta som jag sa.. när jag väl fick henne i form gick hon som en klocka! SÅ BRA!! men ibland stretade hon emot lite och tacktade men efter kanske 10 sek så fick man tillbaka henne igen!
Hon gick SÅ HIMLA BRA IDAG så jag blev nästan förvånad! vilken vändning!! från spark drottning till dressyr drottning!
red på massa böjda spår, gjorde lite skänkelvikningar och fick till några RIKTIGT BRA!
I galoppen gick hon super duper oxå! hon gick i form och verkade trivas med det! hade inte så mkt kontakt med hennes mun alls idag eftersom de oftast inte behövdes :D
slutade passet med massor av trav.. bara för att de kändes så HIMLA BRA!! skänkelvikningar, volter mm. SUPER PONNY!
sen red jag bara lätt de sista i traven på raka spår i låg och avslappnad form!
sist blev det såklart massa skritt. lite skänkelvikningar som inte funkade så bra denna gång.. men jag körde de tills vi satte en och då fick hon skritta ett tag i bra form innan hon fick lång tygel.
HON VAR SÅ HIMLA DUKTIG!!!
NU till det dåliga...
Ni kanske vet att hon har problem med munnen och lätt får sår... de börjar komma tillbaka lite nu.. så ska bli ännu nogrannare med att smörja munnen,, köpa ägg bett och rida lite oftare på hacket.. :(
Gillar ju inte att rida dressyr på hacket.. hon blir så satans tung i handen och man blir så satans trött!
jajaah.. jag får glädja mig med att hon var SUPER FIIN IDAG:D
PUSSHEJ!!
så himla synd att hon inte blev bra på denna....!

rosa outfit


JW sadel


dressyrträningen i måndags!

tänkte skriva lite om dressyrträningen för otto i måndags.
Izabell var lite halv jobbig.. hon bryter kontakten mellan handen och munnen och det kan va svårt att få tillbaka den.. hon "takt travar" med huvudet upp i luften och vill inte något alls egentligen. När man får tillbaka kontakten så får man ner henne i formen ganska snabbt igen tills man ska göra små volter.. speciellt i höger varv så är de ganska svårt..
Då börjar hon takt trava igen.. antagligen för att hon tycker de är jobbigt i höger varv. så de är bara stärka henne där. Ska t kiropraktor med henne så får vi se vad dom säger!
I galoppen gick hon helt okej faktiskt. gick i ganska bra form den mesta av tiden men ibland ville hon inte de heller ;)
när jag skulle trava av henne var hon SÅÅ FIIN!! jag höll knappt i tyglarna och hon gick i jätte fiin form och jag kunde jobba henne på olika spår, som volter och andra böjda spår och de va så grymt!
Jag väntade mig några sparkningar men de kom inte en enda :O bara vift med svansen!! TUR..


Idag ska hon iaf bli riden i hagen (rider bara i den). mest skritt och trav med bett!
tjingeling!
(en bild från i somras)

Stallet nästa !

Nu ska jag ut i stallet och rida ! :)


Tävlingen

LC (90cm)

Han var jätte lungn och fin på framhoppningen och sen när jag kom in på banan blev han as pigg;)
Fram till 7 an var han jätte fin fick nått konstigt språng då det inte blev jämna galoppsprång så det blir ett halft språng ;) På 7 an bjöd han sen precis innan märkte han att det våg hinder och då stannade han.
Gjorde en volt och då hoppade han, så han var inte rädd för det igentligen ;) 8 an var sista hindret i grunden och det hoppade han fint :)LB (1 meter)

Fick nåra konstiga språng i början sen släppte det och då hoppade han utan problem.
Dom hade flyttat våg hindret så nu var det nr 6. När jag red imot det började han stå imot men han lyssnade på skänkeln och hoppade, men tyvärr kom han nära så han rev med frambenen :(
7 an gick bra och 8 an var kombination som kom ur en sväng så på A hindret kom vi nära men B hindret hoppade han jätte fint! :)

Mamma glömde att ställa in skärpan när hon filmade så filmen blev väldigt oskarp :( Men det går ju ändå se hur sprången blev ;)Jag är jätte nöjd med tävlingen även om vi inte var felfria. Fick sån härlig känsla av att allt stämde !
Men klart att det är tråkigt att inte vara felfri ;)

vadå coola tretorn?

coola eller ?
tyvär äre en bild från google och den är photoshopad. tycker den e ganska cool!
Eller vad tycker du ? :)


svar till Karolina igen :)

Karolina om svar till Karolina!:
Japp;-), var bara tvungen att kommentera detta, känns inte riktigt rättvist med dessa kommentarer, känns ganska okunnigt och framförallt osympatiskt. Det är inte lätt att rida på hackamoore och för att kunna göra det bra måste man ju få träna på det, annars blir det svårt att bli skicklig på det^^
svar: hahaa, jaa ;)

Tackar

Cici om :(:
Jag såg filmen på er hittade den via Karros filmer, ni är ju så himla fina! Synd med vägringen där men ni är ett supersött ekipage!


svar: Tack så mycket :D Han har hoppat det förut så han lurade mig ;)Han var så taggad så han överumplade mig verkligen ;)


troligtvis sista svaren i "bloggbråket"

Anonym om ännu mer svar..:
ja jag menar linnea :)
och vet du vad karro..jag tycker du ska strunta i det här nu för du känner din häst bättre än någon annan och om hon inte skulle gilla att du tar i henne gissar jag på att hon skulle säga till, hon verkar vara en dam med lite humör och som kan säga sitt ;)
SVAR: NU sitter de en as glad liten tjej bakom datorskärmen som heter Karro :D TACK!♥

Linnea om ännu mer svar..:
Haha, min första kommentar bestod av sanningen, den var tydligen patetisk, vad är problemet lixom? 

Jag skriver väl kommentarer som jag vill, dessutom var den inte ens riktad direkt mot dig utan mer i helhet mot alla omogna skitungar som slösar energi på att klaga på Karro! Inte mitt problem att du verkar ta åt dig! :P

Och lite ironi gör bara livet lite roligare!
Btw skulle va mest roligt om du kunde berätta vem du är eftersom du tydligen rör dig ute på tävlingar som jag befinner mig på? ;o 
Hahah puss hejj
SVAR: skulle faktiskt vilja veta de med ! :)

Yes vs. No

Tråkigt med alla komentarer som är så negativa! Men jag orkar inte bry mig ;)

Grannie fick åka med igår och otto tömkörde honom :)
Han var lite ofokuserad eftersom jag red fram Bim samtidigt ;) annars var han fin (tror jag red ju samtidigt så såg inte så mkt)
Nästa gång ska otto tömköra honom igen och sen ville han se när jag rider honom.


Bim
har ju svårt att korta/samla galoppen så otto tyckte vi skulle pröva att andvända gramanen.
Jag vill helst inte rida med hjälptyglar! men otto sa att om jag rider med gramanen (på rätt sätt) varje dag (förutom när jag hoppar) i typ 14 dar så kommer jag inte behöva gramanen för att samla galoppen.
Hela lektionen fick jag lära mig rida med gramanen. Och bara på den lektionen blev det jätte skilnad på galoppen !  Och idag när jag red ut kunde han samla sig jätte mkt utan att jag höll i gramanen :)


Med Flicka fick jag jobba med att rida i låg form utan att hon skulle hänga i tygeln.
Gick rätt dåligt i början, hon bara tjafsade imot :( la jag till spöt när hon inte lyssnade på skänkeln slog hon imot -.- Tröttnade och sa till henne på skarpen. Jag är ju van vid att bitchar sig men om hon gör det om man inte är berädd så flyger man ;) Efter det var hon hur fin som helst ;)Idag var vi i stan och shopa. Köpte en luvtröja ett par jeans och ett par skor.
Vi var också på Dahrve http://www.dahrve.se/ köpte ett par ridbyxor och så beställde vi ett träns till Bim :D
På hemvägen hämtade vi Hööks paketet som hade kommit :D Ska pröva grejerna i morgon.

ännu mer svar..


Anonym om linnea!:
jag har väl aldrig sagt att du är patetisk för att du säger sanningen? jag säger att du är patetisk för att du skriver som du gör. det du säger är helt rätt, du säger det bara på ett vääldigt jävligt omoget sätt.
SVAR: antar att du menar Linnea nu? eller har jag fel (A)

Linnea om svar till Karolina!:
Håller med kommentaren över! :) Du skrev längre ned att du inte brydde dig om vad "den anonyma jäveln" sa. Men antagligen bryr du dig och tar till dig eftersom du svarar på varenda liten komentar du får. Men snälla skit i dom, hela bloggen blir bara negativ och tråkig av alla elaka och elaka svar på tal-komentarer. Du har en tränare som antagligen säger till innan din hästnosrygg går av. Kram

SVAR: de kanske jag sa.. o isåfall va jag ganska dum som skrev de.. men va väl antagligen lite små sur.. men jag tar åt mig mer eller mindre av alla kommentarer.. och denna har jag faktiskt funderat på väldigt mkt.. jag vet att jag inte kommer dra av nosryggen,, men jag har funderat super mkt på om jag tar i henne för hårt.. kollat på filmer om och om igen.. men jag tycker faktiskt inte jag tar för hårt i henne.. de e ju klart man måste ta tag i hästen nån gång så den inte bara rusar på och kör sitt race alone..
jag tycker oxå vår blogg e sviinigt dålig nu för att de bara blir massa svar på tal.. men jag vill lixom ändå svara på kommentarerna jag får på något sätt och ända sättet är här på bloggen eftersom att dom själva antagligen inte har någon blogg..
jajaah.. hörs/ses väl!

Matilda om svarar igen...:
Men asså herre min gud har ni någonsin läst en stor och välkänd blogg som inte drivs av en bitch?

Matilda om svar till anonyma idioter!:
asså, jag har ridit på hack på min gamla ponny, hon bröt ingen nosrygg och hon var seriöst ett ånglok..

Svar: dom här gillade jag ;)

pusshej!
image description

svar till Karolina!

Karolina om svar..!:
Det har hänt väldigt mycket och gått fort fram på bara ett år. Sedan är det långt ifrån färdigt, men man måste också se alla framsteg som de har tagit under året. Izabell har helt klart förändrats och Karros ridning har förbättrats. Det är inte rättvist att klanka ner på de, visst kunde kontrollen och finheten i ridningen varit bättre, men det var deras första "riktiga" tävling med en massa nytt för båda två och dessutom så tränar de för en väldigt skicklig och erfaren hopptränare som jag vet inte skulle tillåta Karro att sitta och "dra sönder" nosryggen. Dessutom så går hacket sönder innan nosryggen... Hade det varit en stor risk att dra sönder nosryggen hade hackamoore varit förbjudet för länge sedan. Istället är det mer värt att se det positiva och låta Lisa ta hand om Karros ridning, Karro är medveten om vad hon gör och det är ganska så uppenbart att hon vill utvecklas och jag önskar de lycka till i deras tävlande i framtiden:-)
SVAR: Is it fiina fröken kjällberg eller någon annan Karolina ? :D
Bra kommentar förrästen!♥

Nu åker denna tjejen till stallet!

/K


tävlar!

(klickbar bild)
länk till inlägget
länk till affären

linnea då... du har nog rätt..

Linnea om linnea!:
Ahahahahahahahaha, vi ska nog akta oss för den anonyma typen Karro, så mycket som den personen verkar kunna är de kanske Rolf-Göran Bengtsson som sitter bakom dataskärmen och "tipsar" som han så fint uttrycker det!! :O

linnea!

Linnea Rangbäck om svarar igen...:
AHAHAHAHAHAHAHAH jag döör, är man patetisk om man säger sanningen?!
Jag är iaf inte anonym som vissa andra, host ;)

Du såg förmodligen mig med på den tävlingen också då, du kanske tillochmed är min kompis? ;) 

Och är inte "barnslig", Jag försvarar bara min underbara vän, som INTE kommer dra av nosryggen på sin ponny!

Men aa, nu ska jag inte skriva mer för jag orkar inte sjunka till din mogna nivå, men gå gärna in på min blogg och klaga lite där med, jag rider också min ponny på hackamore, och drar ISÅFALL minst lika mycket som Karro ;))

ciiaaaaoo
svar: HAHAHHAHAHHAHAHAHHAHA JAG DÖÖÖR VAD KUL!!!!!:*

svar till anonyma idioter!

Anonym om svarar igen...:
bara det att jag såg det på riktigt i söndags...
Anonym om svarar igen...:
bara det att vissa såg det i verkligheten oxå... men visst vi ska inte lägga oss i.
(DE ÄR SAMMA BAH SÅ ALLA VET)
SVAR: ASSÅ JAHA!? så jävla feg liten skit unge säkert? vågar inte ens skriva vad du heter o sen bah " jag såg de i verkligheten" SO WHAT!? tror du jag bryr mig eller? sitt upp på henne sj då o rid så jävla bra?
elr de jag vet är att du tydligen kallas för Saga.. om de nu e sant och att den andra anonyma heter elsa om nu de oxå e sant? JÄVLA ANONYM!
DRA BARA elr kom t mig o gör de bättre själva? jag har inte sagt att jag rider bra eller någe.. så fattar inte grejen? man kan inte va bäst från början och Izabell va helt borta, alltså hon va inte riktigt med mig.. då måste jag ju ta tag i henne så jag får tillbaka kontakten.. men jag drar tydligen så hårt så att jag kan dra av nosryggen.. TROR NI DE SJÄLVA ELLER!?!? :O
ni kan ju läsa här oxå.. och jag har inte hacket för långt ner osv osv.. http://dressyrmupparna.se/trotta-pa-bett/6991
en skriver t.ex såhär:
Det är myt! Hacket går sönder innan nosryggen om det sitter rätt. de är iaf vad vi fick lära oss av en veterinär.

På väg t krullis

Ska se min bror spela krullis nu:) för alla icke gotlänningar så är de en fotbolls kupp där klasser möter klasser i samma årskull:) min outfit idag är svarta jeans vitt linne o baseball tröja!
Pusshej/Karro


super snygg dressyroutfit! GE MIG!svarar igen...

Anonym om svar..!:
asså linneas kommentar .. ni är för jävla PATETISKA rent ut sagt. så jävla barnsligt att hålla på att skriva sånt.
och JAA jag är anonym, jag vet. du behöver inte sitta och skriva "anonyma jävel" till mig för vet du ..om du vill ha en så stor blogg så du kan tjäna pengar på den (iaf den andra) och så att du blir känd ska du fan kunna ta emot "elaka" kommentarer från anonyma utan att bli så jävla arg som du blir. du måste ju lära dig att kunna ta TIPS från folk och inte vända på dom så dom blir ELAKA som du ser dom.


SVAR: vadå ? tycker du inte de e lite sant som linnea säger? ni kan INTE veta hur min ponny är att rida genom en skärm? ni kan INTE veta hur mkt jag drar i min häst genom en skärm.. så de hon säger är ju lite sant..?
klart jag kan ta emot anonyma kommentarer men jag vill ju svara på dom oxå.. om ni uppfattar mig som en jävla bitch så fine.. men jag tycker inte jag är de och om ni satt bredvid mig skulle ni heller inte gjort de för när jag skriver tänker jag inte på o va bitchig.. men de uppfattas nog som de (skulle jag nog oxå gjort om jag va du).
Jag skulle inte kallat dig för "anonyma jävel" om du hade skrivit t.ex Cajsa elr va du nu heter.. men jag ser anonyma som fega.. för att dom inte vågar skriva vem dom är.. säger inte att du e sån..  men de e så jag uppfattar alla sånna!
jajaah.. de blev en väldigt stor grej om detta..

Cici om svar igen...:
Hästmänniskor vill ibland "hjälpa" för mycket och lägga sig i saker som dom inte har med att göra-Visst jag kan också tycka att Karro är lite för hård i handen ibland men det är en het ponny och hon rider för tränare som nog har mer erfarenhet än ni som kommenterar här. Jag är säker på att tränarna hjälper Karro med detta och allt tar tid. Det är lätt att vara dömmande efter en film snutt och hitta en massa fel.

SVAR: denna kommentar håller jag med!
Jag vet att min hand kan va stark, men jag tycker inte jag rycker o sliter i henne för de! jag måste lixom va stark och det är många gånger jag har börjat gråta av utmattning för att hon har vart så jobbig i handen med hacket.. så de är inte alltid så lätt som de ser ut när hon är sån.. hon va VÄLDIGT framtung i söndags (då filmerna spelades in) och hon var helt ur fokus för att de hände så mkt.. så för att få tillbaka henne till mig så måste jag ju rycka tag i henne..
SYND att ni som kommenterar inte kunde rida henne nån gång när hon är på sånt humör.. jag kan ju säga på en gång att hon sparkas SJUKT mkt oxå.. fast inte när jag åker iväg, då brukar hon skärpa sig.. om jag får de på film nån träning så kan ni ju se.. pappa filmade bara 1 gång på förra hoppträningen och de va då hon inte sparkade.. annars sparkade hon iprincip hela tiden.. men ni kanske tycker sånna hästar e jätte lätta? men jag kan ju säga på en gång att när hon håller på så så går hon inte fram heller.. hon bara står där o sparkar/hoppas/tjurar.. (kanske inte hör till saken, men så äre iaf)
Tack igen Cici för att du alltid kommenterar ♥ de e jätte kul!svar..!

Hanna om svar på kommentarer..:
jag tycker inte att hon drar i hacket du har en syper fin ponny :)
SVAR: Tack♥

Marie om svar på kommentarer..:
Har inte sett filmen, så har inget att säga om du drar hårt eller inte :) Ville bara säga att om det nu var så så är det ju sant att ngt tråkigt kan hända lxm :P
SVAR: okej :) ja de kan de verkligen! men tror inte den risken finns för oss ! ;)

Linnea om svar på kommentarer..:
Meeeen ååååh ni är ju så hiiiimla duktiga på att rida så att ni tillochmed kan rida hennes suuuperenkla lugna ponny genom dataskärmen och göra de sååå mycket bättre än Karro, aa precis så är det!
SVAR: AHHAHAHAHAH!!! eller hur Linnea ;)

anonym om tävlingen..:
jag tycker att du skall rida hnne mycket mer på marken ! hon behöver verkliggen muskler.. och hackamore brukar man oftast sätta på välridna hästar...
SVAR: Tack för din kommenrar ANONYMA J*VEL. Vet du ens varför jag red på hack från början eller ? :O nej.. trodde väl inte de.. Izabell fick sår i munnen och jag kunde inte använda bett på 3 månader tror jag.. jag red alltså bara på hackamore då, tills såren försvann.. det var först för kanske 1 månad sen som jag kunde börja variera bett med hack och nu kan jag rida på bett ganska ofta om jag smörjer hennes mungipor nogrant med rätt salvor..
Jag hoppar ännu på hack eftersom hon/jag inte har den bästa tekniken ännu och då riskerar jag att rycka henne i munnen och det vill jag verkligen inte!
nu till musklerna.. Jag har haft izabell i 1 år och när jag fick henne kunde hon skritt trav och gallop helt okej, men inte bra.. Jag har gjort rästen.. jag har fixat till galoppen bättre, traven bättre, skritten bättre.. när jag köpte henne var hon inte riden på mer än 4 månader och hon hade aldrig hoppat en bana.. hon hade hoppat skutt på 50 cm för hon var för HET för att man skulle kunna rida bana på henne..
så nu kanske du fattar varför jag ens rider på hackamore? men visst.. jag rycker o sliiter sönder min ponnys nosrygg.. ja verkligen ?:S
izabell då:
(min kompis rider på denna bild, och hon är rutinerad)
nu:


Im on my way!

På väg t dressyrträning nu:)
Pappa kör, jag å belliz åker:)
Puss/K


svar på kommentarer..

elsa om svar igen...:
asså du ska kanske ta åt dig av vad folk skriver istället för att bli sur. bara för att du aldrig har hört någon som dragit sönder sin hästs nosrygg så betyder inte det att det inte hänt.
fan vad du ska vara bitchig. i hästvärlden är det ofta så att man vill hjälpa andra och det är just det hon vill med att säga det. herre gud..
SVAR: jag har inte sagt att de inte händer? har bara sagt att jag inte vet om nån som har de.. oochh.. jag vet ju själv hur mkt jag tar i henne? Och uppfatta mig som bitchig om ni vill.. jag bryr mig inte? men jag tycker inte jag är de..
och asså... vad är det för hjälp egentligen om hon säger att jag inte ska dra så mkt i min ponny? om jag inte knycker till nån gång så hänger hon sig ju i hacket och går inte att rida.. BIG deal about this!

Marie om svar igen...:
Jag har hört talas om flera som dragit sönder ponnyns nosrygg för att dom inte varit så ödmjuka med hacket.. så.. det kan faktiskt hända. 
Ville bara säga det för att försvara tjejen du kallar "lilla gummsan", hon har faktiskt rätt.
SVAR: asså visst finns de sånna som gör det, men eftersom jag känner själv hur mkt jag drar så kan jag säga med en gång att de kommer ALDRIG att hända! jag hoppar bara på hackamore och rider dressyr med bett. Jag rider alltså med hack för instruktör nästan varje gång jag rider med de och hon har aldrig sagt något om de vad jag vet.. bara att jag ska lätta lite i handen innan hindrena för att hon ska få hoppa "själv" eller så typ... Som sagt var så knycker jag till ibland för att hon inte ska hänga sig i de, men jag mjuknar ju sen igen!
Det är ju bra att ni reagerar, men jag tycker dock inte detta var sant.
Jag brukar aldrig ha hacket så långt ner heller, men eftersom jag hade glömt remmen så kom de lite långt ner, och de tycker jag är lite obehagligt för jag blir osäker ifall hon inte får tillräcligt med luft eller får ont i nosryggen, men ändå.. jag kan ju inte låta henne hänga sig i hacket/handen så då måste jag "dra" upp henne..
Har kollat på filmen hur många gånger som helst nu bara för att se hur mkt jag drar, men jag hittar faktiskt bara ett ställe som jag drar till lite.. och när jag saktar av, men då rycker jag inte utan lägger vikten bakåt och då följer händerna med..  men de kanske bara är jag ? :S
pusshej !

om helgens tävlingen i tidningen!


brun outfit


någon som vet?

vart man hittar den gula scapa luvan?

svar igen...

Saga om svar::
Jag har ingen aning om hur du rider med bett så jag kan inte skriva samma sak om det? Jag ville bara vara snäll och påminna om att det är väldigt lätt att man drar för hårt med hackamore, och nosryggen är inte så jättestark. Tänk själv om någon skulle slita och dra på din näsa typ?

SVAR:
men hallå!? har du någonsin hört någon som har dragit sönder hästens nosrygg eller ?
de har inte jag.. jag kan knycka till lite ibland när hon hänger sig i hacket men inte annars? men visst lilla gummsan jag kan skriva så här om du vill..
"Hejhej! jag heter Karolina Westberg och drar för hårt i hacket när jag rider min ponny :D"

svar:

Saga om tävlingen..:
du kanske inte ska dra och slita så mycket i din fiina ponny om du inte vill slita av nosryggen imed att du har hack :)

svar:
eeeeeh... sliter jag ? :O tycker jag verkligen inte :O
isåfall kunde du ju sagt samma sak med bett? "dra inte så mkt eftersom du har bett o hästen kan få sår i munnen"?

:(

Mamma hade filmat Lb men även fast vi har stält om kameran så blir filmen hel konstig :(
Så nu får hon filma med digital kameran istället.
Skriver om Igår när karro har skickat filmen från lcn till mig ;)
Annars Så har jag satt igång Grannie och i går skrittade, travade och galopperade jag med honom :D
Ikväll ska otto tömköra honom :)

till cici!

Cici om tävlingen..:
Jag tycker ni var duktiga för att vara första gången. Men hästen behöver mer muskler bak för att kunna ta i och få till en bra teknik. Hon tycker ju det är kul det syns men hon behöver mer styrka och bättre teknik. Tömkörning, backträning, studs och arbete i låg form är jättebra för att sätta igång rumpestumpen ^^

SVAR: Tack!;)
jo jag ska muskla henne mer bak, men vet inget bra ställe man kan klättra på och så har de ju vart så mkt snö så de har vart lite svårt!
eftersom jag har träning 7 dagar/veckan så blir de lite svårt o hinna med oxå ;)
tack för att du kommenterar så mkt :)

tävlingen..

på tävlingsplatsen:
Märkte att jag glömt spö och rämmen till hacket.. DAMN!! fick låna ett spö av bästaste Cajsa Olsson..
sen fick jag låna en rem av Linnea Rangbäck i LD o av Annie o LC:)
LD:
glömde banan, så jag hoppade 1,2,3,4,7,8 så missade 2 hinder.. hoppade iaf om o fick ett pet.. va INTE NÖJD! tänkte dra mig ur LC men de gjorde jag inte..
Hon var ganska tittig och skulle kolla på de meste o va VÄLDIGT framtung.. men de får man väl stå ut med ibland?
Underlaget tycker jag va ganska jobbigt eller så tyckte jag de bara för att hon va så framtung..
LC bed A0+A0
Lärde in 13 hinder och KUNDE DOM denna gången..;)
men tyvärr så fick jag 2 rivningar och 1 vägran.. så kom aldrig till omhoppningen..
jajaah.. hon vad väl duktig med tanke på att ALLT var nytt!
hon hade träffat 3 hästar av alla som var där.. 6 människor, aldrig sett ridhuset eller något av hindrena så de gick väl helt okej..
fick massa konstiga språng och var allmänt missnöjd.. men de va ju faktiskt 1a riktiga för båda så.. vad kan man förvänta sig?
När vi skulle lasta bad vi dreborgarna om hjälp och hon gick in efter 5 min kanske..? förra gången pappa o sofie var iväg med henne tog de 1h. en förbättring ;)
OCH JA.. hon går in dirr på träning när det inte är så mkt omkring henne :)
bara för att jag e så snäll så får ni en film även fast de gick sämst... men ni fick inte när jag glömde banan för jag skäms över detta så fatta vad jag skäms över att jag glömde banan... :(

min födelsedag...

va inte den bästa.. men de e dom aldrig!;)
dagen började med att min bror, mamma o "kusin" kom in o sjäng o gav mig någe paket typ..
drog t stallet.. red izabell o hon tappade en sko,, så fick ringa runt tills jag hittade en hovslagare som kunde slå i en ny.. fick ta ackes gamla (min förra låneponny).
sen så mockade jag, duschade henne o smorde allt o fixade lite inför imorrn..
mamma kom o hämtade mig o vi åkte hem. sen kom de typ gäster.. mina gudföräldrar mormor o "morfar" o så fick jag pengar av dom! 800 sammanlagt tror jag!
sen bråkade jag med min bror hela kvällen.. inge kul...
sen typ så är det nu.. kollar på roffe.. men ska sova nu!
imorrn blire upp kl 06.00. så vi ses väl då?
pusshej ! :*

svar på kommentarer!

Anonym om 15 år idag !! :D:
stolt över att du e byxmyndig elr?.. hahah
svar: JAA JAG E SUPER STOLT!! vafaan tror du? tönt


Mariiiin om HJÄLP!!:
jag tycker den första (marin) var snyggast. :) det gör inget ifall den e förstor, du ser bara smalare ut då;) (inte för att du inte är smal <3)

svar: hihiii! jag vet verkligen inte! får se imorrn :*

HJÄLP!!

vet inte vilken kavaj/tröja jag ska ha imorgon på tävlingen..
SVART kavaj som bryter hela min magtchning(marin, rött, vitt)
MARIN tröja som är för stor(är min brors)
marin
svart
KOMMENTERAA

15 år idag !! :D

Helloo!!!
IDAG ÄR JAG 15!!!
nu kan ALLA poliser sluta stoppa mig när jag cyklar utan hjälm.
jag är byxmyndig.
får köra moppe.
är de någe mer eller ? ;)

svansrosett kirrad!

hittade en kasse från appoteket (?) o "handtagen" på dom var röda sidenband.. så nu har jag 2 fiina rosetter så du har man en reserv ;)
puss!
(inget smink)

beslutsångest...

helt seriöst.. jag vet inte vad jag ska göra!!??!
jag vill ha knoppar för hon blir så sööt då och för att de  e snyggt till luva osv osv.. meeeen... de e ju bara LD, LC och eftersom hon sparkas så mkr nu så kanske jag måste hålla i manen nån gång?
vad skulle ni gjort?
knoppa eller inte? (till luva)

snälla hjälp!ååh vad jag blir sur/orolig!

red i 2 timmar idag för att hon sparkades så mkt osv osv..
jag red på åkern och de funkade inte, så jag gick t stallet o hämtade västen ifall hon skulle lyckas sparka av mig, sen red jag i en hage bakom huset.. men nepp.. skulle inte gå där heller. varje gång jag la på skänkeln eller styrde åt ett håll hon inte ville så hoppade hon upp i luften o sparkade..
Jag bad marina kolla om hon va hallt, men de va hon inte, o hon verkar inte ha ont i ryggen heller.. så vet inte riktigt vad hon håller på med.. kanske bara börjar bli brunstig?
jag rider tills de känns bra och de känndes verkligen INTE bra.. så började nästan gråta.. men red iaf vidare.. när jag tycker de funkade okej bra så travade/skrittade jag av henne sen blev hon duschad på benen och under magen eftersom hon va så geggig o sen va de sängdags för henne!

Fick sportlov idag och imorrn fyller jag 15 år! NICE!
jajaah.. hoppas hon går bättre imorrn.. ska smörja allt imorrn o massa med grejer är i tvätten nu!
imorrn kommer nog tävlingsoutfiten upp oxå:D Ny header kommer när tävlingsbilder är tagna! puss :*
jag just nu typ..

My face 2 day

 


Vårkänsla

/K

 


vet ni...

På söndag när det är min 1a riktiga tävling med Izabell.. då har jag oxå haft henne i ett HELT ÅR!?!? fattar ni vad länge eller:O 12 månader! 365 dagar... 52 veckor :O
året har gett resultat kan jag ju säga!
är nästan glad över att hon inte hade vaccinatonsintyg, att hon inte var mätt osv osv.. skulle jag tävlat henne för t.ex ett halvår sen skulle vi förlorat så sjukt mkt tror jag nästan..
♥ !puss på min underbaraste ponny! ♥

svar till matilda! ♥

Matilda om nu blire stallet!:
Ge mig ditt hår karro!
svar: men du har ju AS FIINT hår juuh :O ♥
/Karro

de ger resultat!

var ute och skrittade på Belliz idag och man märker verkligen resultat efter att jag bytt dressyr tränare! kollade på halsen och hoolimaliie vad de e skillnad! mkt mer musklad nu!
imorrn så ska jag rida i skritt trav o gallop o de gör jag fram t tävlingsdagen så hon inte blir FÖÖR TÄND!
pusshej!

de va förrästen as bra väder idag åp eftermiddagen! på morgonen spöregnade de :S
broddade av henne oxå ;)

nu blire stallet!

image descriptionimage description
(bilder från igår)

Pusspåponnin
Stooorm

Känns som om taket ska blåsa av ! Ska snart gå ut och ge hästarna hö.
Det rengnar också så dom behöver mat så att dom håller värmen.

sjuk :(

Är förkyld :( Hatar verkligen att vara sjuk !
Särskillt nu när det är tävling och lov nästa vecka.
Bim får vila idag också så att jag kan bli lite piggare. Vill helst inte att han ska vila 2 dagar i veckan.
Men när jag sjuk får jag göra ett undantag + att det är typ storm ute och han hatar när det blåser ;)
Min lilla fuxknäppis ♥


Har en känsla av att min lilla bruna tror han är fux...


Nu myser jag i min fotölj framför TV ♥
Hoppas ni får en bra dag ;)

fotboll i spöregn..

heej!
igår vart de distriktsträning i slite?!:O så vi fick sitta på bussen 1 h & 10 min t stan, sen vänta 10 min, sen sitta 50 min t slite.. sen träna fotboll i spöregn, sen duscha o sen åka bil t stan o sen ta bussen hem ;) hahaa. LÅNGT..!
pappa fick fixa ponnyn men jag kom på att jag glömde säga att han skulle ge henne kraftfoder så de fick vi göra kl 22.00 fast då LÅG hon o sov lilla älsklingen!
träningen va iaf as bra, fast eftersom jag har någe fel på ryggen på högern så gjorde de lite ont.. sen har jag för långa ledband i knäna så de gjorde oxå¨ont, o sen hade jag vrickat foten o de gjorde ont! de e as sämst när de är distriktsträningar.. för då ska man ju visa vad man kan! right?
jajaah..
ikv så ska jag rida, sen hem o duscha o sen äre möte med fotbollen istället för träning..
hejdå alla fiina !
(jag är den i svart på dom två 1a bilderna och de är vprat reservställ)
här fick ni en bild på de underbara laget som nu slagits ihop med dom äldre för att dom var för några :(

Dagarna

I går var det hoppträning.
Han ville inte riktigt gå farm för skänkeln så hela träningen gick sådär :/
Men taggar jag till tävlingen i helgen !

p g a Sikitväder får han vila idag :( Så då får han gå lite lungt på lördag istället för att vila.


sparkdrottningen!

tjenaah!
ïgår va de hoppträning som jag kanske sa!
Det låg på 1m -105m och jag tycker de gick helt okej! det var bara jag och Alice och det var super bra! vi fick ut MYCKET mer än vi brukar! elr.. iaf jag!
Hon sparkades däremot HELA tiden nästan.. de va lixom inga mes sparkar heller så de va tur att vi bara va två!
så stog hindrena men har precis glömmt banan.. skit samma! nu ska jag anmäla mig t tävlingen i helgen! kommer nog starta först eftersom jag anmäler mig idag o de är på söndag ;)
haha ;)
pusshej !

Film från tävlingen!

btw.. hoppträning ikv! den blev flyttad från ons-tis ;)

snart kommer filmen från CM hoppningen!

ska bara ladda klart i moviemaker o sen youtube/videofy:)

skole

Ska snart gå till bussen.
Ikväll är det hoppträning :D
Och i helgen är det hopptävling :D :D Längtar som fan... (ursäkta mitt språk)
Bye bye !

Dressyr

Båda hästarna gick super på träningen! Nästa gång ska Grannie med och tömköras :D // Annie

no dressage!

hejsaan !
blev ingen dressyrträning idag eftersom att mamma har JÄTTE ONT i ryggen och om de inte blir bättre KANSKE hon måste opperera sig.. men de e ABSOLUT INTE säkert och pappa var i staden på möte så jag fick rida hemma ;)
hon var ganska fiin!
nr 1 när jag rider henne är att hon ska gå i form och när hon gör det kan jag börja kräva lite mer av henne. som längningar och sånt.. idag tränade jag på att länga och korta ihop och på lite skänkelvikningar!
hon blev lite sur när jag krävde skänkelvikningar så ibland tvärstannade hon o sparkade lite och en gång höll hon på o nocka mig, men skit samma!

innan jag skulle rida så skulle jag rida över vägen men de ville hon INTE så hon stog där nästan mitt i vägen och sparkade och stegrade(inte så högt som tur var). Jag tycker det är lite obehagligt när hon håller på som hon gör på vägen, men annars tycker jag de e lite kul ibland, fast inte så kul så jag provuserar fram de såklart ;)
jajaah.. vi fick iaf till några riktigt bra skänkelvikningar o längningar:)
lite iphone pix!
o sista bilden lite raaandoom på mina skydd som ligger o torkar framför fläkten ;)

mums!!

Trendig ridstövel Ottaviano från De Niro Boot


orkar inte!!

 

e as mega trött så pallar inte rida.. men får väl göra de !

pusshejdå!


Dagens skol outfit

/Karro

 


måste bara säga...

att jag verkligen älskar min underbaraste fiinaste ponny! ♥

ridhuset

Orkade inte blogga igår. Sara var hos mig så vi tolkade med Bim. När Hon hade åkt hem red jag och mamma ut på Tito och Flicka. Idag åkte vi till ridhuset :) Jag och mamma red först Tito och Flicka sen red jag Bim ;) Jag bärde fram lite hinder och hoppade med Flicka :D Hon var lite spänd i början men när jag hade hoppat lite slapnade Hon va. Hon var inte så tittig som Hon var när Hon hoppade sist (Hon har inte hoppat sen Hon var 4) Då vågade Hon knappt gå över bomar ;) Hoppade nåra skutt och när Hon kändes av slapnad avslutade jag. Sen red jag Bim. Red inte så länge. Red lite mjukgörande och övergångar så att Han ska vara fin i morgon ;) God natt // Annie

fyfaan för sånna människor!

Amanda Frestadius visar den avklippta manen på hästen Princen. Amanda Frestadius visar den avklippta manen på hästen Princen.Foto: PONTUS ORRELisa Andersson visar svansen på hästen My. Lisa Andersson visar svansen på hästen My.Foto: PONTUS ORRE

Hudiksvalls ridklubb hade ovälkomna gäster i natt.

Någon eller några tog sig in i stallet och klippte av svansar och pannluggar på flera tävlingshästar.

– Det är djurplågeri, säger Annette Frestadius, vars familj äger två av de drabbade hästarna.

Vid morgonfodringen tidigt i morse upptäcktes att en ponny saknade lugg. I hörnet av boxen låg delar av svansen.

In till roten

När stalltjejerna började undersöka hästarna upptäckte de att fem hästar blivit av med man och svans. Vissa av dem hade svansen avklippt ända in till svansroten.

Majoriteten av hästarna ägs av 13-åriga tjejer som tävlar dressyr på väldigt hög nivå.

– Det är förödande eftersom i dressyr bedöms hästens utseende, säger Annette Frestadius, vars döttrars två tävlingshästar attackerats i natt.

– Framförallt är det djurplågeri. Hästarna behöver sina svansar för att vifta bort flugor.

Utreds av polis

Händelsen har anmälts och utreds nu av polisen i Gävle. Initialt utreds ärendet inte som djurplågeri.

– Vi rubricerar ärendet som skadegörelse. Någon har skadat egendomen eftersom djur inte är personer. Vi antar att hästarna inte har lidit, säger länsvakthavande Christian Lundback.

Annette Frestadius konstaterar att samtliga hästar som utsatts för attacken tävlar i dressyr på hög nivå.

– Det är väldigt konstigt att just dessa hästar blivit utsatta, eftersom de står utspridda i stallet. Man kan inte låta bli att tro att det är genomtänkt.

 

Fotnot: Vet du mer om händelsen? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14.

 

källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14395168.ab;jsessionid=F81D8511C39078D9FA360D2B6C81A2FC.mobilb

 


ponnyakuten sesång 3

personligen tycker jag att Ponnyakuten är super bra och intressant! MEN... denna sesången e SÄMST! jag blir besviken VARJE gång jag kollar på PA3.
av 1an, 2an och 3an så var 2an BÄST, sen kom 1an och sist 3an!
vad tycker du ?

Promenad

Är ute i går med belliz! Puss/karro

 


HV polos sommar schabrak


knasigt!

igår hade vi ÖVER 130 UNIKA besökare!
Hade vi blivit länkade någonstans eller ? :O
idag har vi nästan 100, men ännu inte riktigt!
wtf? NICENICE!!

dagens outfit!

marin/röd/vit JW schabrak
vita lamicell pro skydd
röda JW byxor
Röd CRW piké(kragen som syns)
marinblå tröja(min brors så den va lite stor)

Snow

Ska rida ut med mamma på ridhästarna nu!


Karro och hennes super ponni ♥

CM hoppningen. 80+90 text & bilder!

tjenah!
har vart på CM hoppning idag! hoppade 80 o 90 och de gick väl bra!
Jag o Lee gick upp kl 07.15 och pappa kom en timme senare.. hästarna va inte ute så de va inte så mkt o göra!
iaf så va vi framme kl 09.00 och lastade av o ur allt, började rida fram lite o sånt..
de va så halt så jag red på dressyrbanan istället o de va fett mkt snö så hon tappade skydden så jag tog av dom!
blev lite galoppombyten o de gick super när hon ändå lyfte så mkt på fötterna i snön :D

När jag skulle ta upp skydden igen så ramlade jag av...  brukar böja mig ner o ta upp dom o sen kravla mig upp igen. men då gick hon iväg så jag ramlade av o hamnade typ under henne!! HHAAHHA så jävla TYPISKT karro!
sen hoppade jag fram och de kändes bra!
80cm
Gick super! rev inte elr något! hon tvekade lite på sista hindret men tryckte till lite med skänklarna och vipps så va vi felfria ;)
90cm
Redn 1,2,3,4,5,6 sen glömde jag vart jag skulle;) red mot rätt hinder men trodde de va fel så jag stannade o frågade^^. då va de rätt o sen red jag till  8an o rev(sista hindret) :(
Men de spelar ingen roll:) Hon va duktig ändå juh :D
framhoppningen:

80cm:

mellan 2a starten
(om nån undrar så har jag gjort ländtäcket sj^^. och jag vet... de e inte de snyggaste... men hade röd/marin outfit så NEJTACK till de svart/silver/reflexiga! och täcket sitter lite långt fram där.. men vad tycker ni?;) va typ 1 år sen som jag gjorde de nästan :O)
90cm:

suddig :'''(
annars kunde den vart asmega bra!!
Film kommer nästa vecka :D
puss :*


thats why.!

hejasn!
först och främst... mobilbloggningen har inte funkat! därför jag jag bloggat så lite ;)
jajaah. igår red jag iaf i tjockt mä snö! ibland gick de upp y knäna på henne! superduper bra träning!
gick i form GANSKA ofta men inte så mkt som jag velat! men vafaan de va ju jobbigt med snö säg?
jajaah.. idag va de iaf CM hoppning o tänkte göra ett eget inlägg om de!
pusshej!
btw.. skulle vart vid annie ikv men de gick inte eftersom de e konfi imorrn-.-
Jag är SÅÅÅÅ himla snygg när jag inte e beredd;D

svar till Matilda!

1:Matilda om svar på matildan som inte fattade att de va jag som vinkade i stan!:
hehe, du vet min reaktionsförmåga... sjukt besviken på den </3
2:Ma om karro igen..:
Inte vad jag skulle kalla fulast i sverige direkt!

1: jadu, den va riktigt grymt bra ;D hahah! du såg sjukt förvirrad ut :*
2: haha ;) tack snyggaflicka! ;*

Galna hästar...

Kom till skolan idag och fick reda på att man inte hade några lektioner idag... Kändes rätt onödigt att man hade åkt till skolan och åka hem igen -.-
Men det var skönt att kunna åka hem ;)

När jag kom hem gick jag ut och tog in mammas hästar.
Började med att rida Flicka.
Hon var lite seg och bitchig (slog mot skänkeln o.s.v) Så red mycket volter och övergångar tills det känndes bra och då avslutade jag för att det inte skulle bli bråk.

Sen red jag Tito...
Och han var helt crazzy !
Tog jag det minsta lilla i munnen på honom slog han med huvudet och det kändes som om han skulle kasta av mig.
Så tänkte att om jag jobbade han i låg form i trav kanske han skulle lungna ner sig, men det kunde jag glömma...
Istället red jag övergångar. När jag hade gjort det började han lungna ner sig så jag börja galoppera.
Då börja han igen -.-
Var lite smått iritterad på honom så då fick han galoppera runt åkern galopp halt tills han började bli trött!
Och då när han var trött kunde han gå fint i form och göra precis som jag ville !
Men han vilade i går så det kanske hade med det att göra ;)

Knäppisarna i hagen ;)

I kväll är det ridklubbens årsfest :D
Ska bli kul! Skriver om den imorgon ;)


Nu blev jag lite avis!

Annie har inga lektioner idag.. O jag går ända t tre-.-
Förresten så är jag på väg t skolan nu ;)


Vad skulle världen vara utan musik ?

Mitt svar : inget

Red Bim på åkern idag. Han var rätt stel i början men det släppte. efter ett tag...
Red mycket volter så han fick stella och böja sig ordentligt, inte förböjd !
Sen gjorde jag mycket över gångar. Red ca 1h tror jag ;)
Så dagens tema var mjukhet och lydnad ;)


image description
satan va snygge
Nu sitter jag och lyssnar på musik och halv sover ;)

Yeeah


karro igen..

kom på att ni måste ju tro att jag är fulast i sverige med alla bilder jag lägger upp hit o dit!
men här e jag iaf när jag inte är i stallet!
inte riktigt vad ni trodde vaah ?
mer om mig på www.karross.blogg.se

film från träningen

enjoy! btw.. HON VA FETT LUGN IGÅR!?!? :O

Täcke

Glömde skriva att min superduper mamma köpte ett stall täcke till Bim igår ;)


Ett AMIGO täcke 300 g.


svar på matildan som inte fattade att de va jag som vinkade i stan!

Matilda om svar igen!:
Det var jag på båda, glömde bara att skriva namn;) Jag menade bara att det beror ju på hur det var från början, om det är bra eller inte liksom, om hästen va typ helt crazy bananas när man longerade förut;)

svar: JAO ;D

bjuder...


Träningarna

I måndags på dressyren gick det bra. Jobbade med galoppen och slutor/öppnor ;)I går på hoppningen jobbade vi först på en stor volt (20 meters volt) med "upphöjda" bomar i varje "hörn" av volten. Hoppa först nåra var med varannan sen alla 4. I båda varven sen gjorde vi en övning där vi hoppade alla och på 2 av dom red vi utanför och gjorde en pytte liten volt över dom. Bra förklaring...
Sen hoppa vi 5 ½ an som stog i mitten av ridhuset. Börja med att hoppa på typ 70 och sen höjde dom efter hand och slutade på 1,15 :D första språnget på 1,15 blev lite flackt så fick ta det en gång till och då fick vi ett jätte fint språng! På ena sidan av 5 ½ an stog det en oxer och på den andra sidan ett räcke. Började hoppa dom som en åtta. När vi hade gjort det några gånger låg det på typ 1 m då red vi lite omh svängar t e x hoppa hindret och svänga direkt så man kommer till 4kants spåret och den andra svängen var att rida på 4kants spåret och göra som en volttillbaka och hoppa hindret och svängen skulle vara snäv men man skulle ändå rida så att man kom
med en rak väg ut till 4kants spåret ;) Sen var vi klara!


Måste ta fler hoppbilder! I vår/sommar får karro komma och ta kort när jag hoppar hemma!

Idag red jag ut barbacka en lungn sväng i skritt och trav. Mötte några rådjur och Bim bråkade lite annars gick det bra;)

Känns bra!

Träningen idag gick faktiskt bra!
Bana på 85-90 och de kändes mkt lägre!
Pappa filmade lite så ni får filmer sen:)
Har ont i ryggen bara men de e ju vanligt;)
Än en gång... Iz i transporten Sofie bredvid mig i pappa kör! Är hemma om 45 min kanske!
Puss/Karri


On lektion

Några innan så får snart komma in :)


In on My way!

Tjaah!
Sitter i bilen på väg t hoppträningeb;)
Izabell i släpet, Sofie bredvid mig och pappa kör!
Idag ska de gå GEYMT bra!!
Men bloggar efter träningen!
Pusshej/karro

Hahahhhahahhahahha Sofie ser ut som ett mongo!!
But i promiskuitet, hon är mkt snyggare än detta;)


Karro & Annie


Hos klintan!

Är hemma hos Anna :D har bara 2 lektioner idag! Ovärd skoldag? // Annie

skola...

Ska snart gå till bussen. Slutar tidigt idag så jag kommer hinna rida både Bim och Flicka :) Lovar att göra ett klokt inlägg om träningarna ikväll ;) // Annie

ååh vilken underbar ponny!

red kl 20.00 idag i halv snöstorm (alltså mkt snö och halv mkt blåst).
Hon gick faktiskt i form i alla gångarterna, Dock inte SUPER mkt i gallopen, men har ju precis börjat gallopera med bett så jag e super nöjd!
Det var ganska djup snö oxå, så hon fick jobba hon ;D
Jag va sjukt trött när jag kom t stallet men sen när jag träffade min ponny blev jag piggare!
Imorrn äre hoppträning som gäller och det kan inte gå sämre än förra gången så e taggad ;)
Vilken/Vilka dagar tränar du för instruktör?

vi efter de fiina ridpasset i de fina vädret!

ÄLSKLINGS HÄSTEN

Bim gick super på träningen idag! :D Hoppa 1,15 för första gången ! // Annie

buss

Är på väg hem med bussen nu! Bloggar om träningarna ikväll. // Annie

Cici!

CiCi om träningen gick...:
Tänk inte så alla har dåliga dagar, speciellt ston. Jag tycker Kimberly på ponnyakuten påminner lite om din häst, lite stressad/taggad och behöver en trygg ledare och det verkar du vara, hon har säkert varit van vid att bestämma vid sin förra ägare pga ingen har kunnat handskas med henne på rätt sätt. Tänk på hur hon var från början och hur långt ni kommit ändå :) Det tar tid... Ha tålamod. Lycka till på nästa träning.

först och främst.. TACK!
sen har du helt rätt! Izabell var nyligen köpt av dom vi köpte henne av och hade bara stått i en hage i 3 månader.. hon kan knappt vila i 2 dagar utan att bli SUPER pigg! så hon var helt hopplös i början!
Jag vet inte hur mkt hon blev riden på första stället men jag tror bara hon blev inriden. Dom hade inte kunnat hoppa bana på henne för hon var så satans het, så dom hoppade bara skutt på 50 cm.. Så du har ju faktiskt rätt! har inte ens tänkt så!:O
TACK igen!
Jätte kul att du följer och kommenterar vår blogg! väldigt kul med "kritik" :)

fiin!


svar igen!

Matilda om svar på kommentar!:
HÖhöHÖ Kanske med nån annan, men mina bloggar står hemskt stilla! :*:D

13 Februari, 22:57
Anonym om svar på kommentar!:
Men det beror ju på vilken häst det är om det är bra eller inte.. sucksvar: Asså.... Jag fattar ingenting nu!

träningen gick...

sämst. hejdå!
/K
vet faan inte vad jag ska göra! JAG ÄR SÅ JÄVLA DÅLIG!

svar på kommentar!

CiCi om longering:
ser ut som att ni skulle må bra av lite kommunikationsträning, hon springer ju bara på och lyssnar inte på dig.

jag tycker hon lyssnar ganska bra! just i högern försökte jag få upp henne i gallop, men eftersom hon tycker höger e jobbigt så ser ni ju resultatet.
Jag tycker hon lyssnar på mig, kan släppa henne lös i ridhuset och hon följer mig och lyssnar på mina kommandon.
fast de kunde ju inte du veta..
i longeringen håller jag faktiskt med lite. men det har aldrig funkat att longera henne så gör det bara i nödfall elr vad man ska säga.. däremot ska jag longera henne oftare sen när snön är borta och jag har mer tid så att hon vänjer sig vid det.
Longering är väldigt viktigt eftersom man oftast gör det när man har lite brottom, vilket jag har ganska ofta nu för tiden!
jajaah! byebye !;)


HAHAH! FAIL?

vi fick inte upp stalldörren nyss så vi försökte i säkert 5-10 min innan vi ringde in t ägarna, men dom svarade inte och precis då fick jag upp dörren och kuna komme in t min ponny plutt!!
en liten film ;D

svar på kommentar!

Johanna om OMG!:
Klart det är möjligt. 3 år och kunna trav och galopp är ju rimligt! Sen att det ser piffigt ut är ju för att hästen har såna steg..
Vilken häst är Ringo? :)

svar: ehheheheheheh... de  e en häst där jag hade min ponny förut och Sofie var INTE seriös! ;)

longering

longerade ponnyn idag :) gick bättre än vanligt! hon brukar inte ens gå att longera! men de funkade  ganska bra iaf :)

Söndag

Började med att ge hästarna hö (bara för att det snöade och blåste så mkt)
Sen mockade jag alla boxar och tog in Bim.
Red ut i ca 1,5 h.
Eftersom det har kommit så mycket snö blev det styrke och kondisions träning för Bim idag ;)
Han var jätte fin och lydig även fast jag red på hacket igår ;)
Eftersom det snöade så mycket prövade jag att rida med luva.
Och det gick riktigt bra! Ska kanske börja rida med det.

Hittade ingen annan så han fick ha en lila ;)


R.I.P Whitney Houston

FAAAAN!!!!!
Whitney är/va... så JÄVLA bra! sån JÄVLA kontroll på rösten och faktiskt en av mina idoler!
Lyssna när hon sjunger och hör vilken jäkla kontroll hon har! de e ju nästan sjukt!
Whitney dog av en överdos. VARFÖR?!
Hon va en av dom människorna jag verkligen skulle träffa och verkligen skulle höra sjunga live, framför mig.
faan!!
I WILL ALWAYS LOVE YOU!

angry girl!

varför funkar de inte att beställa licens?!?!?
J**VLA DASS!

svar på kommentar!

sara om btw sara..:
nä de tror jag inte, jag kom bara in på denna bloggen för ett tag sen och stannade kvar, fina och mycket bilder, vilket jag gillar, och så tycker jag det är kul att läsa om andras hästar :)
SVAR: jaga! okej ;) vad kul :)
PUSS:*

Rekord !

Tycker jag var duktig som gjorde iordning alla boxar och tog in alla hästa i kväll!
Bytte täcken på 3 och lindade benen på Flicka.
Och det tog bara 1 timme ! ;)
Mamma joobbar kväll och hann inte göra iordning sina boxar så jag fick göra det ;)
Var faktiskt rätt skönt att vara själv i stallet ;)
God natt ♥


men dååååe!

skulle beställa licens t izabell nu.. men checka sidan! http://ridsport.se/ funkar ju inte !?!?!?
all otur t karro!
ÅÅH VAD JAG E FIIN! E KÄR I MIG SJ !:D

btw sara..

vet jag vem du är ? ;D

svar på kommentarer!

sara om svar på kommentar!:
jahaa, ja hackamore är inte alltid lätt att rida med om man har en het häst ;) haha.
men ett tips om hon är underviktig är antingen krossad korn eller majsolja, suuper bra :)
ni passa jätte bra tsm iaf :D

sofiejonasson om OMG!:
hahahah, du kan ju gissa vilken häst jag tänker på då!?
..*********

sara: TACK :*
Sofie: Hahahaha!! jo verkligen ^^.

Uteritt

Red ut med Anna (en tjej som hjälper mamma att rida en av mammas hästar) och mamma.
Anna red Tito, mamma red Flicka och jag red Bim.
Jag red på hacket och det var ett misstag..
Eftersom han vilade igår drog han en massa och ville inte lyssna överhuvudtaget -.-
Men men får skylla sig själv ;)

Tito & Flicka

Bimsen♥

vafaan!?!

VARFÖR lär jag mig aldrig? jag går ALLTID fel tid t bussen kollar ALLTID fel i tabellen och de blir ALLTID fel.
och nu har jag gjort d IGEN!
trodde bussen gick 14-40 men NO WAY!! de e ju bara M-F och inte på helgen. nästa buss t stallet går kl 16.45 och då är de ju redan mörkt!? DAMN!
BRA jobbat Karro... igen..

OMG!

är det ens möjligt?
HÄSTEN ÄR 3 ÅR?!

svar på kommentar!

Cici om just you and me!:
Jättekul att se skillnad på ditt skänkelläge har du tänkt på det? Ser mycket stadigare ut!

11 Februari, 09:01
sara om just you and me!:
har hon vääldigt omusklad rumpa eller ser det bara ut som det på bilderna?


Cici: Jag har inte samma sadel längre och min skänkel blir mkt bättre i denna!
förut brukade jag rida i min allround för att den passar bäst, men jag kan inte rida i den så jag rider i min hoppsadel jämt nu och de funkar mkt bättre!
Ska åka iväg med den o Izabell och fixa så den ligger perfa på henne så de blir bäst för båda :)

Sara:
Hon är ganska omusklad över huvudtaget. Hon fick sår i munnen och jag var tvungen att rida henne på hackamore i 3 månader eller vad det nu var och då är det väldigt svårt att jobba henne i form. Sen har hon vart lite underviktig så pga de så har jag inte kunnat bygga upp hennes muskler.
Nu är hon i normal vikt och jag kan rida henne på bett så nu ska hon få sina muskler igen :)
Kul att ni kommenterar!

Bims utrustning Hopp

Utrustningen jag har nu:

(google bild)
En prestige joy jumper. Den är aldeles för liten till mig och den är för vid för Bim.
Det är därför vi har bäställt en ny sadel.
Älskar sadeln! men eftersom den är sör liten är den rättså obvekväm att rida i nu, men om ni letar sadel till en unge upp runt 9-10 år rekomenderar jag denna sadel!


Jätte dålig mobil bild på mitt Knights träns som jag har haft lika länge som jag har haft sadeln.
Ca 4 år tror jag ;) Så ska köpa nytt träns nu när jag ska få ny sadel.
Nått tips på träns?

(Hööks bild)
Har en sån där martingall. En helt vanlig martingall från hööks.

Brun Catago magplatta. Köpte den i sommras i nortälje :) Ända anledningen att jag fick den var för att den var så mjuk och att den inte var så dyr! Mamma hade sagt nej till andra magplattor för att dom hade varit så hårda ;)

Tekna benskydd (fram och bak) Fick jag i julklapp av mamma:) Jätte snygga skydd som jag verkligen gillar !

Det är grejerna som jag har nu,
Grejer som jag kommer få snart :


(google bild)
Globus Clic CC
Påminner om min sadel. Är också super skön att rida i ! Min moster har en precis likadan som jag har beställt.
Så har provridit i den och har ridit en hopplektion med den också. Så att jag skulle vara helt säker att jag ville ha den ;)

Ska köpa nytt träns till Bim och en förbygel med martingall.
Så om ni vet nått snyggt träns eller förbygel kan ni väll tipsa ?

Har beställt detta träns till Grannie:

(hööks bild)
Tänkte först beställa det till Bim, men såklart fan det inte i ponny -.-
Så får beställa det till Grannie istället !

just you and me!

lite bilder från när jag red min ponny idag :)

svar på kommentar!

Matilda om svar på kommentar!:
Jag är a bit too lazy.. hehe;D

svar: -.-  ;*


Dåså

Ska göra ett inlägg om min utrustning till Bim och om den nya sadeln och lite grejer jag ska köpa :)
Ska bara ladda över lite mobil bilder ;)

dagens shopping

dessa+luva t gg schabraket men den syns inte på bild. köpte det av Cajsa SNYGGIS Olsson för 500 kr :D
äkta nosludd(snyggare irl) kosrade 119 kr, tyvärr va de för långt och för smalt för hacket så de får bli till min grimma som jag ska köpa ;)
de svarta grimskaftet
iphone 4s + skyddsplast. ska beställa skal nu oxå.
så nu blire o kolla efter grimma, gult schabrak, iphone skal och kanske schaps!
puss och hej griskulting!

Skit

Vi har ju beställt en sadel via Dahrve och när mamma bäställde den trode dom att den fanns på lager.
Och då skulle det bara ta 3 dagar, men såklart ringde dom idag och sa att den inte fanns på lager och att det kommer ta 2-3 veckor innnan den kommer -.-
Ska jag göra ett inlägg om sadeln och mina andra grejer ?


hissar!

denna affär
dom har ju typ rea på allt?:O
bilderna är klickbara
Pikeur Fabienne

Pikeur Fabienne

nu: 825:- förut: 1649:-Ridbyxa Kitty

Artikelnummer: K-9152
Trendig fashionbyxa, från Horselife, sadelskuren med knäförstärkning i polyviscose/lycra med bomullskänsla. Fickor framtill, jeansskärning, kontrastsömmar. Mycket bra stretch och passform!

Marin.
499:- 729:-
Antal:
Lägg i varukorg

Silicon Pad med Fårskinnskant

Silicon Pad med Fårskinnskant

Artikelnummer: K-350702
Transparent antislippad i silicon med fårskinnskant fram och bak.
Får sadeln att ligga still på hästryggen samt att den jämnar ut tryck från sadeln.
745:-
(JAG HAR DENNA OCH DEN ÄR SUPER BRA)

Bogskydd

Artikelnummer: 7938
Bogskydd i lycra. Skyddar mot täckesskav.

Svart.
299:-

Ridstövel Fashion
LAGERRENSNING! Vi säljer ut de paren som ligger på lager! Passa på!!
649:-789:-
Junior Rider - REA
LAGERRENSNING! Utförsäljning av lagerförda storlekar!
995:-1 495:-
Ridstövel Field - Junior - REA
LAGERRENSNING! Utförsäljning av lagerförda storlekar!
1 195:-1 695:-
Field Ridstövel - REA
LAGERRENSNING! Utförsäljning av lagerförda storlekar!
1 495:-2 100:-

vändbar JW tröja


Riktigt snygg vändbar John Whitaker tröja. På ena sidan är den röd och på andra sidan blå. Finns på Skara hästsport för 1199 kr.

källa: http://surfryttarna.blogg.se/index.html

sjuk :(

Hatar att vara sjuk! Tänkte åka till skolan men då hörde jag att tävlingen i helgen var inställd :( så då sket jag i det ;)
Jätte surt att tävlingen är inställd men dom har flyttat på den 2 veckor för att undrladet var fruset.
Är bra att dom ställer in när underlaget inte är bra!
Ska nog hoppa LB LC då ;)
Bim får vila idag så får jag se om jag är pigg nog att rida i morgon ;)

Min gullis ♥

svar på kommentar!

Matilda D om yellow:
Asså, scapa är ju mer ljusgrönt i, alltså inte mycket, men HV polo har ju mer gulgul färg, så jag tycket HV:D

Matilda Dreborg om "fyfaan va fult! varför ska du ha en gul kavaj ?":
Fan vad SNYGG! Jag har sett en som red ponny i leopardkavaj och turkos kavaj, men aldrig gult;) As snyggt iallafall!:D

Kul att du tycker de:D faan va ballt med leopard^^.

SKAFFA BLOGG KVINNA!


vem vill inte att denna människa ska skaffa blogg?


Bim

Jag älskar min ponny ♥

Red ut och han var super fin ! Allt jag kan säga!
Efter allt jobb som jag har laggt ner på honom. som inte känndes så värt då, har värkligen lönat sig !
Så ni som har unghästar, ge inte upp !
Hur trögt det än känns!
Lovar att det ger resultat bara man låter det ta tid.

yellow

funderar på vilket schabrak jag ska köpa t kavajen..
vill ha scapa, men dom verkar inte finnas längre.. så har tänkt på detta oxå, men vene om den är för bebis gul för kavajen.. vill ju gärna att de ska va samma färg!
(dressyrmodellen)
Vet du något gult schabrak som du tror skulle kunna pasas t min kavaj ? (INTE HÖÖKS)
eller vet du om det finns kvar gula scapa schabrak? isåfall.. var?

riktigt snygga!

Gummistövlar "Winter"Gummistövlar "Winter"Gummistövlar "Winter"
tror nästan jag ska köpa dom!
dom finns här

träningen..

gick ur kasst.. inget mer med de just nu!
är för besviken på mig sj.. så byebye!
FAAN VA JAG SUGER!!!!!!!!
/K

Hoppträning

Varså trött igår så jag orkade inte blogga ;)
Han var iallafall aass taggad ;) Efter att vi hade skrittat och travat fram galopperade vi fram tillsammans och gjorde galopp halt galopp o.s.v och då blev han ännu mer taggad och gick nog mer uppåt än famåt-.-
Vi hoppade fram på lite hinder och sen hoppade vi en bana på 80-90 tror jag ;)
Gick lite hackigt för han var så taggad och tog förhållningarna för bra ;)
Och när han var så taggad blev jag lite för snabb och väntade inte på hindrerna.
 
Sen red vi samma bana fast åt andra hållet.
Då hoppade vi 90-1m.
Fick jätte bra flyt och allt stämde ! :D
Han var super fin ♥

Vi hoppade också en liten omhoppning ;)
Red först ett varv lite högre och svängde inte så snäft sen sänkte dom till typ 90 och då fick vi gåra "riktiga" omh svängar ;)
Längtar till helgen :D

Idag red jag ut red i ca 1h tror jag ;) Han var jätte fin och lyssnade skit bra !
Föresten har mamma bäställt en hopp sadel till mig :D Kommer kanske kanske på fredag :D

"fyfaan va fult! varför ska du ha en gul kavaj ?"

Jaa.. varför ska jag ha en GUL kavaj?
jo, det är för att jag tycker det är ganska tråkigt annars.. alla kommer med sina svart kavajer, några har marinblå, några enstaka har brun, blå, röd, grå eller randig!
Men har ni någonsin sett någon med en gul kavaj? antagligen inte.. inte jag iaf!
men största chansen att starta en tränd är att sticka ut.. så vf inte mer färg i ridningen? Visst... dressyr kanske de inte e så snyggt med färglada grejer, men i hoppningen... ABSOLUT!
Jag kommer dock inte börja tävla med den gula kavajen, utan börjar med den svarta.. varför? för att jag vill inte sticka ut för mkt på en gång.. första tävlingarna kommer ju ponnyn va lite små het o så kommer det kanske inte gå så bra.. så vill ligga lite lågt i början.. folk kommer kolla ändå eftersom jag e ny på tävlingarna.
Lite senare när vi har lite mer rutin och vet vad som gäller blir vi det gula equipaget.
Ska köpa gult scapa schabrak oxå.. sen får vi se om det blir något mer..
Men jag personligen tycker faktiskt det är ganska tråkigt med alla svarta kavajer över allt.. JAG VET, jag har en själv och ska ha den i början, men det är bara ett tag.. och jag köpte den bara för att jag skulle kunna ha vilket schabrak som helst..
Vet inte hur alla ponny rytatre och ponnymammor kommer reagera med en guling, ryttarna kommer nog tycka de är SVIIN FULT, ponny mammorna har jag ingen aning om.. men får hoppas att någon kommer gilla det iaf.
Ingen trodde jag var seriös med att köpa en gul kavaj, men thats it, jag köpte en! SAY WHAT? AS ballt om någon annan skulle komma i en t.ex orange kavaj! fatta va coolt med sånna som går sin egen väg och inte bryr sig om vad alla andra tycker. GO ON säger jag bara! fett coolt!
Alla har väl oxå fattat att det inte är någon märkes kavaj inom ridsporten eftersom det inte finns gula kavajer.
that's why I bought a yellow jacket

hoppträning ikv btw

naaw!

Cici om underbara ponny!:
Hon har nog saknat sin matte och gjorde sitt yttersta för att göra matte glad ;)
helt seriöst!
blev fett glad av denna kommentar av någon anledning! asså ååh! gjorde typ min dag (A)
PUSS:*

min nya kavaj

ska sy dit en eller 2 knappar till bara och köpa ett gult schabrak! sen kommer yellow wommen! ;D

underbara ponny!

tänkte börja med att jag va fett sur när jag kom t stalelt, tränset va helt cp upphängt och grimman o grimskaftet va trasigt! o de va den fiina grimman o de fiina grimskaftet :(
sen så har hon inga snösulor fram för att vi skulle kunna få henne t C ponny men de gick ju inte så nu har hon dessutom klackskor -.- så får ringa hovis imorrn så får han komma igen ! för 3e gången -.-
SÅ jag va ganska lack innan...
Hon gick dirr in i transporten och träningen gick så jääkla bra! sen dirr i transporten igen !
puss på ponnyn!
tyvärr började hon blöda pga sår utanför munnen, så ska rida på hack nu igen :( hon som går så satans bra på bett nu! :( ska köpa någe som hette någe som skulle funka sa fredrik(hovis).
här e iaf bilder :)

Månritt

Eftersom jag har haft ont i ryggen skippade jag träningen och red hemmai månskenet istället :)
Men det var inte så lyckat...
Han ville inte ställa till vänster och när jag började jobba i skritt stegrade han sig -.-
Fundera på att åka till en equiterraput (?) och kolla igenom honom. Eftersom han verkligen inte vill ställa till vänster. Det går bra efter ett tag men i början har han inte rolig!
Jobbade med ställningen och övergångar och när jag kännde att det funkade i båda varven och i alla gångarter skrittade jag av honom.

I morgon är det hoppträning :D och på söndag är det hopp tävling :D :D
Ska tävla LD LC eftersom det är första tävlingen och framridnings möjligheterna är inte så bra;)
Är iallafall sjukt taggad :D

Min och Bims första LB tillsammans ♥

TILLBAKA!

Hejsan!
Nu är jag (karro) tillbaka från mitt SM! det gick inte så bra. men de får ni läsa om på http://www.karross.blogg.se istället ;)
Izabrll blev iaf ingen C ponny utan hon är ännu D ponny (142).
Det gick tydligen inte så bra att lasta henne på hemvägen, det tog en timme och hon slet sönder ett grimskaft osv.. så hon åkte tydligen med någon annan hem...
Idag blir det dressyr lektion för otto och hon är inte riden på några dagar eftersom jag inte vart hemma osv osv.. så hon lär nog vara pigg som SAAAATAAN!!
jajaah, skit samma!
har iaf köpt en ny kavaj som jag kommer visa sen och lite sååå..
så puss hej!

Härligt!

Red på åkern idag på knäppis Bim ;)
Red på hackamore och det gick rättså bra, dvs han lyssnar inte lika bra på det som på bettet men det går ändå bra ;)
Han var pigg så det blev lite bock och bus -.-
Lät honom galoppera på och "springa fritt" så att han får mer framåtbjudning ;)
Funderar på att Ta en dressyr "paus" (inte träna dressyr) För det känns som om det bromsar mig i hoppningen.
Men ska ju klart fortsätta träna dressyr hemma!

Min lillebror var snäll och tog lite kort när jag red ;) Så nu har man massa fina snöbilder.
Men eftersom det är huur kalt som helst har man massa kläder på sig och ser man jätte ful ut ;)


Älskar min ponnii♥

P.s Har as ont i ryggen!! Tips på nåt man kan göra så det blir bättre?

Snö

Lyckades få med lillbrorsan med mig ut idag så att vi kunde tolka :D
Var skit kul och Bim var lite smått galen...
Har bara ett problem... Har fått ont i ryggen så jag jag rider bra Bim :(


Usch!

Fick åka hem från skolan idag för att jag hade ont i huvudet :(
Vill inte bli sjuk så får ta det lungt...idag iallafall...
Bim fick vila idag också men det gör inte så mycket nu när han har gått så mycket ;)


Min lilla plutt är så avundsjuk nu när han aldrig får gå med in ;) Då står han och årnar med min mössa tills jag klappar på honom... Gullis♥

ÄR PÅ SM!

tjena!
Jag är just nu och spelar SM i futsal(innomhusfotboll) så jag är inte aktiv på bloggen förens måndag den 6 (?)
Men jag kommer tillbaka och har laddat om på nytt!
pusshej

min transport

en som undrade vad jag har för transport!
jag har en star trailer
svårlastat ponny... men transporten syns iaf! sadelkammare finns oxå som man kanske inte ser ;)

Spetz träning

Här kommer filmerna från spetz träningen !
Ena är framhoppnings bana den andra är en bana på 90-1m ;) Är lite konstiga språng här och där men det är föratt jag har bromsat mig in i hinderna förut (Blev så efter jag hade ramlat av och fick hjärnskakining) Jobbar på det och det blir bättre och bättre :)
Den första är framhoppnings banan ;)
damn...

nu är hovarna korta o fiina o förhoppningsvis är hon en C ponny oxå!
va o köpte foder idag.. ska byta, men sen kom jag på att jag vill inte byta ännu.. för mitt foder innehåller alla vitaminer och mineraler så ska åka tbaka imorrn o byta till de jag brukar ha.. e fett sad över de :(
FAAN!
jajaah.. inget att göra åt eftersom att de e stängt nu :(
men nu ska jag o ta in ponnyn!
pusshej !
FML

Vila

Idag har alla vilat inkl mig ;) Söar som bara den! Har blivit minst 1dm snö idag!
Tolka i helgen?


Jag och Flicka

PUSS

nu ska hon bli C ponny!

idag kommer hovis o gör ponnyn t C ponny får man hoppas!
de e inte så mkt o ta, kanske 1 cm..
Ska bli kul ifall hon blir C ponny för då kommer man lättare upp i klasserna.. hon ska bara bli lite lugnare så man kan hoppa kombinationer på C ponny avståndet, men de borde gå nu när jag byter foder :D
så vi hörs sen !
pusshej !

tack söötis!

CiCi om folk snackar!:
Tyvärr snackas det lika mycket när folk blir äldre också, jättetrist, 40 åriga gamla tanter kan klanka ner på små tonåringar, det tycker jag är hemskt, vissa växer aldrig upp :) Men det är bra att du kör ditt race och skiter i alla andra, och som jag sagt innan, privatlektioner....då slipper man oftast en hel hög ponnymammor på läktaren som bara snackar en massa goja och försöker förverkliga sina drömmar genom sina barn för att dom själva inte lyckades.

F**k

Hatar youtube Skulle ladda upp filmerna från helgen...
Men då när jag har laddat upp filmen är den värsat hackig !
Så skiter i det ;)
Bim Har gått as bra på träningarna SUPER PONNIN
Red ut barbacka i dag och han ska få vila i morgon.

Tror jag hade 4 tröjor på mig i Måndags ;) KAALLT

folk snackar!

Ridsporten är en sport där det snackas väldigt mkt skit mellan ryttare och åskådare..
fotboll är det hela laget som gör fel i.. hockey detsamma.. men inte ridsport..
gör ryttaren fel eller något dumt så kan man bara skylla på ryttaren och hästen, men inget annat..
Det snackas mkt om outfits osv osv.. du kanske har svart sadel, brun förbygel och blått träns, grönt schabrak och röd kavaj.. vem skulle inte snacka om den matchningen?
men det är faktiskt inte outfiten som gör att en ryttare blir duktig. det är koncentrationen, hästens och ryttarens samspel och mkt mer!
Rider man flaxigt som jag gör på Izabell får man räkna med många kommentarer, man får räkna med många blickar och många viskningar från länktaren..
du tar åt dig av allt och föreställer dig vad dom säger, men har egentligen ingen aning..
Men VARFÖR ska du behöva bry dig?

Dom som viskar är ju bara avundsjuka.. ponny mammorna som viskar skulle ju knappast kunna sätta sig upp på din över pigga ponny och rida bättre.. eller vad tror du?
Ungdomarna som viskar viskar för att dom vill låta bättre.. dom kanske är bättre, men dom kanske har lättare ponnysar oxå då?
det vet man ju inte förens den har provat..
Snacket går tyvärr mest bland ponnyryttare.. där ryttarna är som mest osäkra och sköra.
snacket går där eftersom att nästan ALLA är osäkra.. många kanske vill sluta fast inte vill berätta det för sin mamma.. många kanske inte är säkra på hur dom ska göra ännu, förtsätta eller sluta.
snacket går bland tonåringar för att det är då man skapar sig själv och har inte hittat hem ännu.
JA! såklart jag oxå snackar ibland, men jag försöker låta bli eftersom att jag vet hur lätt det är att någon hör och blir sårad.. såklart jag inte vill såra någon eller göra någon illa, men ibland går det av bara farten och så är det nog tyvärr för många!
Ridsporten är som sagt var ingen lätt sport att handskas med.. ponnyn 7 dagar i veckan. förbereda sig mental och fysiskt för ridning, träning och tävling, lyssna på allt SKIT SNACK som alla säger till höger och vänster.
Men kom ihåg att inte bry dig om vad alla andra säger, för är DU stark så har du redan påverkat dom som ser upp till dig.. tar du inte åt dig av skiten så tycker iaf någon (väldigt många) att du är ball som går din egen väg och inte bryr dig om alla andra och försöker va som du.. alltså försöker dom osäkra bli säkrare..
Jag känner mig inte svag, men inte stark heller.. Jag har inte vart med lika länge i fighter som alla andra på tävlingarna har! jag har inte ens tävlat 1 gång pga att jag inte haft grönt kort.. därför är det klart att man blir lite osäker.. men en sak är säkert.. jag skulle ALDRIG ta emot skit av någon som inte ens vet vad den snackar om..
Det borde inte du heller göra!
WALK YOUR OWN WAY!tack !


CiCi
om att vara sämst av alla i omgivningen!:
Jag förstår hur du känner ibland kan ja känna likadant, men ta privatlektioner istället, då slipper du tänka på alla i din omgivning. Klart det är lite dyrare men kvalité är bättre än kvantitet. Då kan ni säkert komma till rätta med problemen lättare med om du har en tränare att jobba med och ni kan fokusera på problemen, sen när det känns bättre kan du ju börja rida i grupp igen men ibland behöver man stanna upp och ta hjälp med det man fastnat på, kämpa på!
Denna kommentar är inte god
/K

RSS 2.0